Suodattimien käyttäminen

Muokattu Thu, 24 Nov 2022 klo 01:01 PM

Gmailin suodattimien avulla voidaan luoda sääntöjä saapuville viesteille. Viestejä voi esimerkiksi merkitä tunnisteilla ja tähdillä sekä arkistoida, poistaa ja lähettää niitä edelleen. Suodattimen avulla voi esimerkiksi siirtää tietyltä yhteistyökumppanilta tulleet viestit automaattisesti jonkin tunnisteen alle.

Uuden suodattimen luominen lähtee liikkeelle hakukentästä. Klikkaamalla hakupainikkeen vieressä olevaa nuolikuvaketta saat auki tarkemmat hakuehdot. Voit luoda suodattimen valitsemillasi hakuehdoilla klikkaamalla Luo suodatin.

Aiemmin luotujen suodatinten muokkaaminen ja poistaminen:

1. Avaa Gmail
  2. Klikkaa rataskuvaketta oikeassa yläkulmassa.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Klikkaa Suodattimet-välilehteä.
  5. Etsi muokattava suodatin ja muokkaa sitä tai poista suodatin.
  6. Jos muokkaat suodatinta, kirjoita suodatinta koskevat päivitetyt ehdot niille varattuihin kenttiin ja klikkaa Jatka.
  7. Päivitä haluamasi toiminnot ja klikkaa Päivitä suodatin -painiketta.