Gmail: yhteystietoryhmät

Muokattu Thu, 24 Nov 2022 klo 12:59 PM

Gmailiin on mahdollista luoda henkilökohtaisia yhteystietoryhmiä. Ne toimivat sekä sähköpostissa, kalenterissa että Drivessa. Luomasi omat yhteystietoryhmät ovat näkyvissä ainoastaan sinulle.

Omia yhteystietoryhmiä on helppo luoda esimerkiksi projektityöhön, tiimeille tai läheisimmille kollegoille. Yhteystietoryhmän käyttö nopeuttaa tiedon jakamista, kun yksittäisten sähköpostien sijaan lähetyskentään voi kirjoittaa yhteystietoryhmän nimen. Tällä tavalla käy myös harvemmin vahinkoja, joissa yksittäisiä henkilöitä unohtuu lähetyslistalta.

Näin luot yhteystietoryhmän

1. Aloita luomalla uusi viesti painamalla "Kirjoita"-nappia.

2. Kirjoita vastaanottajakenttään niiden henkilöiden sähköpostiosoitteet, joiden haluat kuuluvan yhteystietoryhmääsi. Klikkaa tämän jälkeen "Vastaanottaja"-tekstiä, joka toimii linkkinä ja vie sinut yhteystietojen valintaikkunaan.

3. Sinulle avautuu ”Valitse yhteystiedot”-ikkuna. Klikkaa "Hallinnoi tunnisteita" ja "Luo tunniste". Tallenna.

4. Voit nyt lähettää sähköpostia tietylle ryhmälle yksinkertaisesti kirjoittamalla vastaanottajakenttään juuri luomasi ryhmän nimen. Jos se ei heti toimi, kokeile päivittää Gmail-välilehtesi.

Yhteystietoryhmät toimivat myös kalenterissa ja Drivessa: voit siis kutsua yhteystietoryhmiä kalenteritapahtumiin tai jakaa heille tiedostoja.

Näin muokkaat yhteystietoryhmää myöhemmin

Kun haluat muokata ryhmiä myöhemmin, mene osoitteeseen contacts.google.com. Valitse haluamasi ryhmä vasemmalta löytyvästä valikosta ja tee haluamasi muokkaukset.