Tilin käyttöoikeuden jakaminen toiselle käyttäjälle

Muokattu Fri, 16 Dec 2022 klo 01:59 PM

Sähköpostitili voidaan delegoida toiselle käyttäjälle, jolloin käyttäjällä on täydet oikeudet käyttää sähköpostia, muihin sovelluksiin delegoitua tiliä ei voida käyttää. Tämä on helppo tapa antaa oikeus toiselle ilman, että salasanaa täytyy kertoa.

1. Avaa sen tilin Gmail, jonka oikeudet haluat jollekin muulle käyttäjälle antaa

2. Klikkaa oikean yläkulman rataskuvaketta ja valitse Asetukset

3. Valitse asetuksista välilehti Tilit.

4. Klikkaa kohdasta Anna käyttöoikeus tiliisi toimintoa “Lisää toinen tili

Na_ytto_kuva_2019-10-18_kello_16.27.31.png
 
5. Aukeaa uusi ikkuna, johon pyydetään syöttämään sähköpostiosoite, jolle haluat antaa oikeuden postilaatikkoosi. Syötä osoite.

Na_ytto_kuva_2019-10-18_kello_16.28.54.png


6. Varmistusruutu tulee esiin. Tarkista valtuuttamasi osoite ja anna oikeudet
 


7. Sähköpostiin jolle annoit oikeudet käyttää postilaatikkoasi lähtee sähköposti. Siirry siihen laatikkoon tai ilmoita käyttäjälle, että viesti on tullut. Klikkaa viestissä tullutta hyväksymislinkkiä:
 




8. Onnistuneen hyväksymisen jälkeen aukeaa ikkuna, jossa kerrotaan vahvistuksen onnistumisesta. Sulje ikkuna.


9. Tässä välissä joutuu hetken odottamaan, mutta seuraavia vaiheitakaan ei juuri ole. Viimeistään 30 minuutin kuluttua voit klikata oikean yläkulman profiilikuvaasi ja sieltä tarkastelemaan juuri delegoitua tiliä:
 
mceclip0.png

Auttoiko tämä artikkeli?

Loistavaa!

Kiitos palautteestasi

Pahoittelut ettemme voineet auttaa

Kiitos palautteestasi

Kerro kuinka voimme parantaa tätä artikkelia!

Valitse ainakin yksi syistä
Kuvavarmennus vaaditaan.

Palaute lähetetty

Kiitos palautteesta. Yritämme korjata artikkelin