Kirjautuminen G Suite -tiliin

Muokattu Fri, 16 Dec 2022 klo 03:33 PM

Pääset hyödyntämään organisaatiosi G Suite -työkaluja kirjautumalla työsähköpostiosoitteellasi Google-tilillesi.

Google-tiliin pääsee kirjautumaan millä tahansa internet-selaimella. Suosittelemme lähtökohtaisesti käyttämään Googlen omaa Chrome-selainta, mutta organisaatiosi omat käytänteet saattavat suosia vaihtoehtoista selainta.

Helpoiten pääset kirjautumaan tilillesi Gmail-sähköpostin kautta, kirjoittamalla selaimen osoitepalkkiin: gmail.com. Voit kirjautua myös osoitteesta: accounts.google.com.

Näytöllesi ilmestyy alla näkyvän kuvan mukainen Googlen kirjautumisikkuna. Kirjaudu sisälle sähköpostiosoitteellasi, esim: etunimi.sukunimi@yritys.fi

Huom., kirjoita sähköpostikenttään koko sähköpostiosoitteesi, eli myös verkkotunnuksen loppuosa, jolloin Google tunnistaa, että yrität kirjautua yritysratkaisuihin työtunnuksella etkä esim. henkilökohtaiselle kuluttajapuolen gmail.com -tilille.

Kirjautuminen Chromeen sekä tilin synkronointi:

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Profiili Profiili.
  3. Kirjaudu Google-tilillesi.
  4. Jos haluat synkronoida tietoja kaikkien laitteiden välillä, valitse Ota synkronointi käyttöön ja sitten Ota käyttöön.

Synkronoinnin avulla kirjaudut kaikkiin Googlen palveluihin sekä saat muunmuassa tallennetut kirjanmerkkisi sekä salasanasi Chromeen.