Toisen käyttäjän kalenterin lisääminen

Muokattu Fri, 16 Dec 2022 klo 03:29 PM

Google kalenterin oletuksena on, että saman organisaation piirissä olevien käyttäjien kalentereita voi lisätä ja nähdä omassa kalenterinäkymässä. G Suite -pääkäyttäjät voivat myös muuttaa kyseistä oletusasetusta ja kiristää näkyvyyteen liittyviä oletuksia.

Koko verkkotunnusta koskevien asetusten lisäksi yksittäiset käyttäjät voivat myös muokata kalenterinsa näkyvyyttä niin, että muut eivät sitä pääse tilaamaan ja näkemään.

Voit lisätä muiden käyttäjien ja työkavereiden kalentereita oman kalenterisi näkymään seuraavasti:

1. Avaa Google kalenteri

2. Klikkaa vasemman sivupalkin "Muut kalenterit" -kohdasta + ikonia. Valitse "Tilaa kalenteri".

3. Sinulle aukeaa uusi ikkuna kalenterin asetuksista, johon voit alkaa kirjoittamaan haluamasi työkaverin nimeä tai sähköpostiosoitetta. Järjestelmä ehdottaa kalentereita kirjoittamasi tekstin perusteella. Kun löydät haluamasi henkilön, klikkaa nimeä. Henkilön kalenteri lisätään automaattisesti, eikä asetusta tarvitse erikseen tallentaa.

Huom. pääset samoihin asetuksiin myös klikkaamalla kalenterinäkymän ratas-ikonia, valitsemalla "Asetukset" ja menemällä sinulle aukeavan asetusvalikon kohtaan "Lisää kalenteri".

4. Jos sinulla on suoraan oikeus nähdä kyseinen työkaverin kalenteri, tulee se samantien kalenterinäkymääsi ja löytyy jatkossa "Muut kalenterit" listauksesta. Sieltä voit klikata kalenterin näkyville ja piiloon.

Jos sinulla ei ole oikeutta tarkastella kalenteria, lähtee siitä pyyntö kalenterin haltijalle.

Voit tarkastella samaan aikaan useampaa eri kalenteria klikkaamalla kalenterilistauksesta kalenterin näkyville. Kalenterit voi värikoodata haluamallaan tavalla.

5. Voit myös peruuttaa kalenteritilauksen menemällä tämän ohjeen kohdassa 3. mainittuihin asetuksiin ja sieltä rullaamalla alas kohtaan "Poista kalenteri".