7/22 Google Meet tapahtumat livestriiminä Youtubeen

Muokattu Fri, 23 Dec 2022 klo 01:20 PM

21.7.2022 I Google Meet

Haluatko tarjota esimerkiksi asiakkaille mahdollisuuden katsoa tallenteelta koulutustilaisuutta haluamanaan ajankohtana? Nyt se on mahdollista Google Meetsin uuden päivityksen ansiosta, joka mahdollistaa livestriimauksen Youtubeen. Ominaisuus on käytössä Google Workspace -käyttäjille pääkäyttäjän toimesta. Ominaisuus otetaan käyttöön Meetsin kokouksessa toiminnoista (activities) ja valitaan livestriimaus (live streaming).  Lue alta tarkemmat ohjeet.

Ennen livestriimausta

1. YouTube-kanavasi on saatava lupa livestriimaukseen etukäteen. Hyväksynnän saaminen voi kestää 24 tuntia.

2. Ominaisuuden käyttäminen edellyttää, että YouTube-kanavasi yhdistetään käynnissä olevaan kokoukseen. Osallistuja, jonka YouTube-kanava yhdistetään, aloittaa livestriimin Meetistä.

• - Jos järjestäjän tehtävät ovat poissa päältä: Kuka tahansa järjestäjän organisaatiosta voi aloittaa livestriimin.

• - Jos järjestäjän tehtävät ovat päällä: Vain järjestäjät ja apujärjestäjät voivat aloittaa livestriimin.

• Vinkki: Sujuvan kokemuksen varmistamiseksi suosittelemme, että ylennät apujärjestäjäksi osallistujan, joka haluaa aloittaa livestriimin.

1. Livestriimin aloittaja:

• Liity kokoukseen samalla sähköpostiosoitteella, jolla loit YouTube-kanavan, johon haluat striimata. Suosittelemme käyttämään tätä sähköpostiosoitetta, koska sähköpostiosoitteen voi linkittää useisiin YouTube-kanaviin. Meet ei tällä hetkellä tue kanavavalitsinta striimauksessa.

• Voit osallistua kokoukseen kannettavalla tietokoneella tai pöytäkoneella. Livestriimin aloittaminen mobiililaitteella ei ole tällä hetkellä mahdollista.

Livestriimin aloittaminen

1. Klikkaa Google Meet ‐puhelun aikana oikeasta alakulmasta Toiminnot.

2. Valitse Livestriimaus > Striimaa YouTubessa.

3. Valitse Tapahtuman tiedot ‐paneelista tapahtuma tai luo uusi tapahtuma.

4. Jos luot uuden tapahtuman, lisää seuraavat tiedot:

• - Tapahtuman nimi

• - Yksityisyystaso

• - YouTubessa näkyvien tekstitysten kieli

5. Lue YouTuben Käyttöehdot.

6. Valitse Aloita striimaus.

7. Kopioi livestriimin linkki paneelista.

8. Jaa linkki kaikille, jotka haluat kutsua YouTube-livestriimiisi.

9. Voit lopettaa livestriimin klikkaamalla Lopeta striimaus.

Saatavilla:

Saatavilla Google Workspace Enterprise Starter, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Plus, Teaching ja Learning Upgrade käyttäjille.

Aikataulu:

Saatavilla nyt.